Ne silazi sa naslovnica: O Vučiću samo pozitivno i informativno - Vijesti.me
ANALIZA KLIPINGA

Ne silazi sa naslovnica: O Vučiću samo pozitivno i informativno

Najviše negativnih pojavljivanja na naslovnim stranama zabilježeno je za kandidate Vuka Jeremića (šest), i Sašu Jankovića (pet), dok su Aleksandar Vučić i Vojislav Šešelj imali po jednu kritičku objavu o sebi

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić (Foto: Betaphoto)

Dnevne novine na naslovnim stranama najviše pažnje u prethodnih sedam dana posvetile su Aleksandru Vučiću i Luki Maksimoviću, alijas Ljubiši Preletačeviću Belom, navodi se u analizi naslovnih strana dnevne štampe koju je uradila agencija za praćenje i analizu medija Kliping, a koju premijerno objavljuje Danas.

U analizi se navodi da je Aleksandar Vučić u statusu kandidata za predsjednika i premijera zajedno sa njegovim koalicionim partnerima imao 32 informativna i pozitivna pojavljivanja na naslovnim stranama dnevne štampe. Nakon Vučića slijede Ljubiša Preletačević sa 12, Saša Janković i Vuk Jeremić sa po sedam i Vojislav Šešelj sa pet pozitivnih i neutralnih pojavljivanja. 

„Najviše negativnih pojavljivanja na naslovnim stranama zabilježeno je za kandidate Vuka Jeremića (šest), Sašu Jankovića (pet), dok su Aleksandar Vučić i Vojislav Šešelj imali po jednu kritičku objavu o sebi na naslovnicama dnevne štampe“, reko je za Danas Ilija Vučević iz agencije Kliping.

U negativnom kontekstu o opozicionim kandidatima najviše su izveštavali dnevni listovi Informer, Srpski telegraf i Alo!, dok su najravnopravniji tretman predsjednički kandidati imali u dnevnom listu Danas, dodaje Vučević. Dnevni list Informer je od ukupno osam objava o predsjedničkim kandidatima, čak šest posvetio kritikama opozicije (po tri za Jankovića i Jeremića).

Kada je podrška premijeru i predsedničkom kandidatu Vučiću u pitanju, po njoj se ističu novosadski Dnevnik, koji nije na naslovnoj strani predstavio nijednog drugog kandidata, kao i Alo!, Blic i Večernje novosti – piše Danas.

Tokom posljednje sedmice, dva predsjednička kandidata, Aleksandar Vučić i Vuk Jeremić, započeli su i oglasnu kampanju na naslovnim stranicama dnevne štampe. Vučić je imao 34 oglasa,  a Jeremić 11.