Osumnjičeni za nasilje u zgradi RTS-a pušteni da se brane sa slobode - Vijesti.me
ODLUKA VIŠEG SUDA U BEOGRADU

Osumnjičeni za nasilje u zgradi RTS-a pušteni da se brane sa slobode

Vučić poručio ranije danas da očekuje da oni koji se nalaze u pritvoru budu oslobođeni, jer, ističe, nisu oni odgovorni – već oni koji su ih zloupotrijebili

Zahtijevali da gostuju u dnevniku
Zahtijevali da gostuju u dnevniku (Foto: Betaphoto)

Viši sud u Beogradu je nakon saslušanja oslobodio trojicu učesnika demonstracija osumnjičenih za krivično djelo nasilničkog ponašanja i odbio predlog da im se odredi pritvor. Riječ je o dvojici maskiranih učesnika koji su u subotu u zgradu RTS-a unijeli motornu testeru, a treći je osumnjičen za napad na policajca.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je, nakon saslušanja U. S., M. P. i M. Č. donio rešenje kojim je odbio predlog za određivanje pritvora.

Oni se terete za krivično djelo nasilničkog ponašanja na sportskoj priredbi ili javnom skupu za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora, prenosi RTS.

Protiv ovog rješenja Više javno tužilaštvo u Beogradu može izjaviti žalbu krivičnom vanpretresnom vijeću Višeg suda, u roku od tri dana od dana prijema pisanog otpravka rješenja.

Prekršajni sud ukinuo je i zatvorske kazne petorici koji su u nedjelju osuđeni na 30 dana zbog upada u RTS i u toku večeri biće pušteni iz zatvora u Padinskoj skeli, potvrđeno je RTS-u.

Šesti osuđeni još nije primio prvostepenu presudu pa se nije ni žalio, a nije ni bio upućen u zatvor.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je ranije danas da očekuje da oni koji se nalaze u pritvoru zbog demonstracija u Beogradu budu oslobođeni, jer, ističe, nisu oni odgovorni – već oni koji su ih zloupotrijebili.

On je rekao da će sjutra pogledati ove krivične predmete, ali da ne želi ništa da prejudicira dok se ne upozna sa detaljima slučaja.


Vidi sve komentare