Otpušten radnik zbog greške u izvještaju o posjeti Putina - Vijesti.me
\"UGROZIO ODNOSE\"

Otpušten radnik zbog greške u izvještaju o posjeti Putina

Greška koja je učinjena zapravo je \"napad na RTV\" i pokušaj da se \"poljuljaju i ugroze tradicionalno prijateljski odnosi srpskog i ruskog naroda\", rekao je direktor RTV, Popović.

Generalni direktor Radiotelevizije Vojvodine (RTV) Blažo Popović je saopštio da je jedan radnik otpušten, a da ih je nekoliko suspendovano zbog greške tokom izvještavanja o posjeti ruskog premijera Vladimira Putina, prenosi Beta.

U jučerašnjem Dnevniku RTV u 17 sati, izvještaj o razgovorima premijera Rusije i predsjednika Srbije Borisa Tadića, bio je potpisan sa "Potvrda neprijateljstva".

Dnevnik RTV-a u 17 sati emituje se u cijeloj Srbiji.

Popović je u saopštenju naveo da je na sastanku sa programskim kolegijumom zaključeno da je greška koja je učinjena zapravo "napad na RTV" i pokušaj da se "poljuljaju i ugroze tradicionalno prijateljski odnosi srpskog i ruskog naroda".

Direktor RTV-a je ocijenio da je riječ o pokušaju da se ugrozi i diskvalifikuje sve što je tokom prethodne dvije godine urađeno kako bi se ta kuća modernizovala i ponovo "uhvatila korak sa standardima koje postavljaju moderni javni servisi u Evropi".

Dodao je da su pokrenute i procedure za dalje utvrđivanje odgovornosti svih učesnika koji su proizveli grešku.

"Takođe, na održanom Izvršnom odboru RTV-a usvojen je čitav niz mjera koje će biti preduzete kao 'potvrda neprijateljstva' prema svim neradnicima i saboterima", naveo je Popović.