Poginula tri djeteta, četvoro povrijeđenih u eksploziji plinske boce u Sjevernoj Makedoniji - Vijesti.me
POVRIJEĐENI U ŽIVOTNOJ OPASNOSTI

Poginula tri djeteta, četvoro povrijeđenih u eksploziji plinske boce u Sjevernoj Makedoniji

"Dva muškaraca u šezdesetim godinama se nalze na Klinici za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju, a na odeljenje intenzivne nege Klinike za anesteziju, reanimaciju i intenzivnu negu prmljene su dve žene starosti od 40 i 45 godina"

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Reuters)

U eksploziji plinske boce, koja je izazvala požar, u jednoj kući u selu Romanovce kod Kumanova su poginula su tri deteta. 

Četvoro povređenih u eksploziji su "u izuzetno teškom stanju i nalaze se u životnoj opasnosti", izjavio je danas popodne ministar zdravlja Sjeverne Makedonije Venko Filipče.

On je, nakon što je posjetio povrijeđene, rekao da je u Klinički centar u Skoplju primljeno sedam pacijenata sa opekitimama koji su povredjeni u ekspoziji plinske boce u jednoj kući u selu Romanovce kod Kumanova.

"Dva muškaraca u šezdesetim godinama se nalze na Klinici za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju, a na odeljenje intenzivne nege Klinike za anesteziju, reanimaciju i intenzivnu negu prmljene su dve žene starosti od 40 i 45 godina", rekao je ministar zdravlja.

Filipče je dodao da su u druge bolnice Kliničkog centra "Majka Tereza" primljene i žena u četrdesetim godinama, koja je na intenzivnoj nezi, dvadesetogodišnja trudnica i i dete sa "malim procentom opekotina".