Radončić: Nemamo veze s Keljmendijem - Vijesti.me
TAJKUN I NARKOBOS

Radončić: Nemamo veze s Keljmendijem

Sarajevski list "Dnevni avaz", čiji je Radončić vlasnik, piše da su SDA i Tihić bili "tolerantan" kišobran iza koga se skriva Bakir Alispahić

Fahrudin Radončić
Fahrudin Radončić (Foto: avaz)

Lider SBB Fahrudin Radončić negirao je sve optužbe o njegovoj navodnoj povezanosti sa biznismenom Naserom Keljmendijem, koji se našao na "crnoj listi" SAD.

Poslije potpisivanja sporazuma o saradnji Socijaldemokratske partije (SDP) Zlatka Lagumdžije i Radončićeve Stranke za bolju budućnost, a pošto je SDP BiH raskinula koaliciju sa SDA, na političkoj sceni BiH počela je razmjena optužbi između SBB-a i SDA.

"Dobio sam 45 presuda među kojima je i ona koja se odnosi na Keljmendija. Mi s njim nemamo ništa. U isto vrijeme, podsjećam (ministra za bezbjednost) Sadika Ahmetovića (SDA) da on ima Bakira Alispahića, koji je na američkoj 'crnoj listi', kao svog stranačkog savjetnika za bezbjednost. Neka on brine svoju brigu", poručio je Radončić na konferenciji za novinare nakon sjednice Glavnog odbora stranke na kojoj je prihvaćen koalicioni sporazum sa SDP BiH, prenijela je Fena.

SDP i SBB potpisale su sporazum o saradnji u ponedeljak, nakon što je SDA Sulejmana Tihića u kontinuitetu odbijala da glasa za budžet BiH za ovu godinu, poslije čega je SDP raskinula koaliciju s tom strankom.

Sarajevski list "Dnevni avaz", čiji je Radončić vlasnik, piše da su SDA i Tihić bili "tolerantan" kišobran iza koga se skriva Bakir Alispahić, poznat po, kako se tvrdi, odličnim vezama s iranskom obavještajnom službom.

Alispahić, inače, vodi Grupu za bezbjednosnu politiku SDA, što je, kako se navodi, lako provjeriti na internet stranici te stranke.

Po saznanjima policija u regionu, Keljmendi je vođa jedne od najjačih albanskih kriminalnih grupa na Balkanu, a stavljen je na "crnu listu" SAD i označen kao prva osoba u Evropi po opasnosti za Sjedinjene Države, naveli su mediji u BiH.