Slučaj Ivanović: Potvrđena krivica, ali bez pritvora policajcima - Vijesti.me
ODLUKA OSNOVNOG SUDA U MITROVICI

Slučaj Ivanović: Potvrđena krivica, ali bez pritvora policajcima

Policajci su tokom vikenda uhapšeni pod sumnjom da su manipulisali dokazima u slučaju ubistva

Oliver Ivanović ubistvo
Oliver Ivanović ubistvo (Foto: Beta-AP)

Osnovni sud u Mitrovici potvrdio je da su srpski pripadnici kosovske policije D. M. i Ž. J. počinili krivična djela, što su oni i sami priznali, ali je odbio zahtjev tužilaštva za određivanja pritvora, ocijenivši da je neosnovan, piše Tanjug.

Policajci su tokom vikenda uhapšeni pod sumnjom da su manipulisali dokazima u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, a Ž. J. i za neovlašćeno vlasništvo, kontrolu i posjedovanje oružja, prenio je Radio Slobodna Evropa.

Na osnovu rješenja suda u koji je RSE imao uvid, prilikom saslušanja Ž. J. je izjavio da je svjestan djela koje je počinio, ali da to nije učinio namjerno, već iz neznanja i nedovoljne obučenosti za rad u istražnoj jedinici policije, kao i da se iskreno kaje zbog učinjenih propusta.

Sud je iz spisa predmeta, foto-dokumentacije i video zapisa, kao i iz dijela same izjave osumnjičenog utvrdio radnje koje je D. M. na licu mjesta preduzeo, odnosno propustio da preduzme u cilju obezbjeđivanja lica, mjesta i tragova na tom mjestu od strane drugih lica.

"Iz spisa predmeta se zaključuje da je Tužilaštvo do sada prikupilo sve materijalne dokaze sa lica mjesta, izjave svjedoka, fotodokumentaciju za krivičnu istragu koju vodi u predmetu ubistva Olivera Ivanovića, pa sud ne nalazi koje to još dokaze treba pribaviti, a na čije pribavljanje okrivljeni mogu uticati ili ih sakriti ili uništiti", ističe se u rješenju.

Oliver Ivanović ubijen je ispred kancelarije svoje stranke u Mitrovici 16. januara.