Tadić: Mladić je uhapšen čim smo ga otkrili - Vijesti.me
ODBACUJE OPTUŽBE

Tadić: Mladić je uhapšen čim smo ga otkrili

Tadić je negirao pojedine tvrdnje da je vlast znala gdje se Mladić nalazi, rekavši da \"nijedan takav komentar nema smisla\".

Predsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas agenciji AP da su srpske vlasti uhapsile haškog optuženika Ratka Mladića odmah pošto su otkrile mjesto na kojem se skrivao i poručio da će i preostali optuženik Goran Hadžić biti uhapšen.

Tadić je negirao pojedine tvrdnje da je vlast znala gdje se Mladić nalazi, rekavši da "nijedan takav komentar nema smisla".

"Istina je da smo uhapsili Ratka Mladića momentalno kada smo ga otkrili", rekao je predsjednik Srbije.

On je istakao da je siguran da će Srbija "uhapsiti Hadžića u narednih nekoliko nedelja, mjesec dana, u godini koja je pred nama".

On je istakao da je siguran da će Srbija "uhapsiti Hadžića u narednih nekoliko nedelja, mjesec dana, u godini koja je pred nama"

Predsjednik Srbije je naglasio da je jasno da Srbija ispunjava svoje međunarodne obaveze i da će nastaviti to da čini. Tadić je od Evropske unije zatražio da, poslije hapšenja Mladića, podrži napore Srbije da do kraja godine dobije status kandidata i datum za početak pristupnih pregovora.

"Samo tražim od EU da ispuni svoj dio. Mi smo svoj dio ispunili i nastavićemo to da činimo", kazao je predsjednik Srbije.

Haški bjegunac Ratko Mladić uhapšen je u četvrtak ujutru u selu Lazarevo u blizini Zrenjanina.

Mladić u pritvorskoj jedinici čeka pravosnažnost rešenja kojim je istražni sudija u petak konstatovao da su ispunjeni uslovi za njegovo izručenje Haškom tribunalu.

"Niko više nema prava da Srbiju stavlja na stub srama", istakao je Tadić i dodao da niko nema pravo da kaže "da je ova zemlja bez vladavine zakona i niko ne može reći da smo narod koji nije u stanju da se suoči sa svojom prošlošću".


Najčitanije iz sekcije Balkan