Tramp o najavi uvođenja avio-linije Beograd–Priština: Još jedna pobjeda - Vijesti.me
OGLASIO SE I PREDSJEDNIK SAD

Tramp o najavi uvođenja avio-linije Beograd–Priština: Još jedna pobjeda

„Svi su govorili da se to ne može ostvariti", kazao je prvi čovjek Sjedinjenih Država

Tramp
Tramp (Foto: AP)

Predsjednik SAD Donald Tramp oglasio se na Tviteru povodom potpisivanja pisma o namjerama Kosova i Srbije sa njemačkom aviokompanijom Lufthanza o uspostavljanju direktnog leta između Beograda i Prištine, piše danas Glas Amerike.

„Svi su govorili da se to ne može ostvariti. Međutim, prvi put u posljednjih dvadeset pet godina, biće uspostavljeni direktni letovi između Srbije i Kosova. Još jedna pobjeda – zahvaljujući ambasadorima Robertu O’Brajenu i Ričardu Grenelu", napisao je Tramp.

Srbija i Kosovo potpisali su u ponedjeljak u Berlinu pismo o namjerama sa njemačkom aviokompanijom Lufthanza o uspostavljanju avionske linije Beograd-Priština.

Nije, međutim, poznato kada bi ta aviolinija mogla i zvanično da zaživi.

Vazdušna linija između dva grada u prekidu je dvadeset jednu godinu.

Dokument su, u zgradi američke ambasade, parafirali Milun Trivunac, državni sekretar u Ministarstvu ekonomije Srbije i Eset Beriša, direktor Autoriteta civilnog vazduhoplovstva Kosova (AVCK), javila je agencija AP.

Potpisivanju su prisustvovali Robert O’Brajen, savjetnik američkog predsjednika Donalda Trampa za nacionalnu bezbjednost i Ričard Grenel, specijalni izaslanik Bijele kuće za Srbiju i Kosovo.


Vidi sve komentare