U BiH ukupno 2.370 oboljelih od koronavirusa, u RS ukinut policijski čas - Vijesti.me
U RS na snazi ostaje vanredna situacija

U BiH ukupno 2.370 oboljelih od koronavirusa, u RS ukinut policijski čas

"U skladu s tim, biće promijenjeno i radno vrijeme ugostiteljskih objekata i marketa. Medjutim, njihovo ograničeno radno vreme ostaje na snazi sve dok ne dobiju pisane instrukcije od nadležnih ministarstava", izjavila je ministarka uprave i lokalne samouprave RS Lejla Rešić

Bosna i Hercegovina
Bosna i Hercegovina (Foto: Shutterstock)

U BiH ukupno je registrovano 2.370 pozitivnih na koronavirus, preminulo je 136 osoba, a od bolesti se oporavilo 1.503 ljudi.

U poslednja 24 časa u Republici Srpskoj koronavirus je potvrđen kod 19 osoba, dok iz Federacije BiH nema podataka o novooboljelima.

Kada je reč o novooboljelima u RS, zaražene su po četiri osobe iz Modriče, Mrkonjić Grada, Teslića i Banja Luke, i po jedna osoba je iz Gacka, Prijedora i Bijeljine.

Štab za vanredne situacije Republike Srpske (RS) danas je donio odluku o ukidanju policijskog časa na teritoriji tog entiteta BiH.

"U skladu s tim, biće promijenjeno i radno vrijeme ugostiteljskih objekata i marketa. Medjutim, njihovo ograničeno radno vreme ostaje na snazi sve dok ne dobiju pisane instrukcije od nadležnih ministarstava", izjavila je ministarka uprave i lokalne samouprave RS Lejla Rešić.

Odluka o ukidanju policijskog časa uslijedila je nakon što je Narodna skupština RS juče donela odluku o ukidanju vanrednog stanja u Republici Srpskoj koje je uvedeno zbog pandemije koronavirusa.

U RS na snazi ostaje vanredna situacija.