Vučić narednih dana sa predstavnicima Srba iz Crne Gore: Vidjećemo kako da pomognemo našem narodu - Vijesti.me
"PITANJE POLOŽAJA SRPSKOG NARODA VEOMA TEŠKO I OZBILJNO"

Vučić narednih dana sa predstavnicima Srba iz Crne Gore: Vidjećemo kako da pomognemo našem narodu

Između ostalog, u pismu je navedeno da su Srbi u veoma teškom položaju u Crnoj Gori i zatraženo od Vučića da ih zaštiti

Vučić
Vučić (Foto: Reuters)

Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić najavio je da će narednih dana razgovarati sa predstavnicima Srba iz Crne Gore, kako bi našli način da se pomogne Srbima iz Crne Gore, a da se ne miješa u njena unutrašnja pitanja, piše B92.

Vučić je, upitan da prokomentariše pismo koje mu je uputio Srpski nacionalni savjet u Crnoj Gori povodom predloga novog zakona kojim bi SPC bila oduzeta imovina, odnosno hramovi, rekao da je pitanje položaja srpskog naroda u Crnoj Gori veoma teško i ozbiljno.

"Šta smo mi sebi uradili u periodu od 2005, 2006...? Ali vidjećemo kako našem narodu da pomognemo, a da se ne miješamo u unutrašnje stvari druge države", rekao je Vučić.

Između ostalog, u pismu je navedeno da su Srbi u veoma teškom položaju u Crnoj Gori i zatraženo od Vučića da ih zaštiti.

Mitropolija crnogorsko-primorska predlog Zakona o slobodi vjeroispovijesti naziva napadom na tu crkvu i pokušajem otimanja njene imovine pa najavljuje i građanski otpor.

Na izbornoj konferenciji Demokratske partije socijalista (DPS) Nikšić predsjednik partije Milo Đukanović kazao je da je Srpska pravoslavna crkva (SPC) pokušava da čuva “infrastrukturu velike Srbije”.

Mitropolija crnogorsko-primorska (MCP) upitala je danas na osnovu kojeg Božijeg ili ljudskog zakona, predsjednik države (Milo Đukanović) i njegova sekularna vlada stvaraju svoju partijsku "crnogorsku crkvu"?


Vidi sve komentare

Najčitanije iz sekcije Balkan