Vučić položio zakletvu kao predsjednik Srbije - Vijesti.me
SVEČANO STUPIO NA DUŽNOST

Vučić položio zakletvu kao predsjednik Srbije

U obraćanju okupljenim građanima ispred Skupštine Srbije, Vučić je podsjetio na rezultate koje je postigao kao predsjednik Vlade ali i ocijenio da je pred svima još mnogo posla

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić (Foto: Reuters)

Aleksandar Vučić stupio je danas na dužnost predsjednika Srbije polaganjem zakletve u republičkom parlamentu. 

Tekst zakletve koju je Vučić položio glasi: "Zaklinjem se da ću sve svoje snage posvetiti očuvanju suverenosti i cjeline teritorije Republike Srbije, uključujući i Kosovo i Metohiju kao njen sastavni dio, kao i ostvarivanju ljudskih i manjinskih prava i sloboda, poštovanju i odbrani Ustava i zakona, očuvanju mira i blagostanja svih građana Republike Srbije i da ću savjesno i odgovorno ispunjavati sve svoje dužnosti".

Vučić je položio zakletvu nad Ustavom i kopijom Miroslavljevog jevanđelja.

Poslije polaganja zakletve Vučić će otići do zgrade na Andrićevom vencu gde će mu dužnost predati odlazeći predsjednik Republike Tomislav Nikolić.

"Hajde zdravo, odoh ja da radim"

Izabrani predsjednik Srbije Aleksandar obećao je danas građanima, neposredno pred ulazak u Skupštinu Srbije gdje je položio zakletvu, da će kao predsjednik čuvati mir i stabilnost, kao i budućnost sve djece.

U obraćanju okupljenim građanima ispred Skupštine Srbije, Vučić je podsjetio na rezultate koje je postigao kao predsjednik Vlade ali i ocijenio da je pred svima još mnogo posla. 

"Kao predsjednik, obećavam da ću u vaše ime čuvati mir i stabilnost, čuvati i braniti budućnost naše djece. I da ću se uvijek boriti za vašu djecu, jednako kao i za moju", rekao je Vučić.

On je zahvalio građanima koji su na radni dan i po velikoj vrućini došli da ga pozdrave, kao i za glasove koji su mu poklonili na izborima. 

"Našu lijepu zemlju Srbiju smo podigli sa koljena. Od zemlje koja je bila pred bankrotom uredili smo javne finansije, počeli da podižemo industriju i počeli da oporavljamo ekonomiju. Iz dana u dan ćete osjećati boljitak i biti ponosni na svoju zemlju. Nemojte da gledate unazad, nego unaprijed. U zemlju svoje djece, a ne u zemlju svojih djedova", rekao je Vučić. 

Vučić je građanima rekao da je navikao da radi i da žuri i još jednom im zahvalio na podršci. 

"Hajde zdravo, odoh ja da radim... Živjela Srbija i beskrajno vam hvala na veličanstvenom dočeku", rekao je Vučić. 

Ispred zgrade Skupštine Srbije Vučića je dočekala predsjednica parlamenta Maja Gojković dok ga je na ulazu sačekao i dosadašnji predsjednik Tomislav Nikolić.