Vučić: Razni kreteni neće moći da unište budućnost Balkana - Vijesti.me
POZVAĆE ČLANOVE PREDSJEDNIŠTVA BIH U POSJETU

Vučić: Razni kreteni neće moći da unište budućnost Balkana

"Bakir mi je garantovao bezbjednost. Pravio se da me ne vidi, nije se ni pozdravio sa mnom. Nijedna delegacija nije ostala pored mene. Moj problem je što nisam htio da spustim glavu", kaže Vučić

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić (Foto: Betaphoto)

Srbiju sam svuda odgovorno predstavljao, nijednom našem gostu nije falila dlaka sa glave, rekao je premijer Srbije Aleksandar Vučić za RTS komentarišući napad u Potočarima.

"I kod Srba i kod Muslimana je bitno kako se dočekuje gost, velika je sramota ne dočekati ga na pravi način", naveo je Vučić i zahvalio načelniku opštine Srebrenica Ćamilu Durakoviću i majkama žrtava na načinu kako su ga primili.

"Ja mogu da govorim o ličnim razočarenjima. Ima još jedan dio u Potočarima koji nije snimljen, gdje su nas napali i nogama i pesnicama", naveo je Vučić gostujući u Dnevniku RTS-a.

"Pognuo sam glavu pred srebreničkim žrtvama, a pred pesnicama i kamenicama nisam pognuo glavu", naveo je Vučić.

Dodao je da je time htio da pokaže da će glavu da pogne tamo gdje je za to mjesto. "Mislim da Srbiju nisam osramotio", kaže Vučić.

Istakao je da ga je Bakir Izetbegović zvao poslije incidenta, ali da se on nije javljao, ni odgovorio na poruku, dodajući da je on došao u Srbiju ne bi mu falila dlaka s glave.

"Bakir mi je garantovao bezbjednost. Pravio se da me ne vidi, nije se ni pozdravio sa mnom. Nijedna delegacija nije ostala pored mene. Moj problem je što nisam htio da spustim glavu", kaže Vučić.

Međutim, kako je rekao on prihvata izvinjenje bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića.

Vučić je najavio da će sjutra zvanično pozvati sva tri člana Predsjedništva BiH u posjetu Beogradu u bilo kome gradu u Srbiji, bilo kada.

Premijer se posebno zahvalio svim Bošnjacima iz Srbije i iz Bosne.

"Ljudi su imenom i prezimenom rekli 'hvala Vam osjećamo iskrenost sa Vaše strane', njima sam zahvalan", kaže Vučić.

Dodaje da će se graditi mir i da niko neće moći da uništi budućnost Balkana.

"Razni kreteni neće moći da unište budućnost Balkana i Srbija je na sigurnom putu", poručuje Vučić.

Premijer ističe da to što rezolucija o Srebrenici nije usvojena, ne znači pobjedu Srbije.

"Ja sam veče prije tog kada se glasalo o rezoluciji rekao da to nije pobjeda Srbije i rekao sam da moramo da nastavimo da radimo i da razgovaramo", napominje premijer Srbije.

Pokazali smo da imamo snagu kao društvo i država

Govoreći o presudi Darku Šariću, premijer Vučić je rekao da je Srbija tom presudom za šverc kokaina pokazala da ima snagu kao drušstvo i država i da po pitanju pravne države i vladavine prava može da ide naprijed.

"Ovime su brojne priče pale u vodu i mi smo pokazali da možemo da imamo snagu kao društvo, država, tužilaštvo, pravosudni sistem da se taj posao uradi", rekao je Vučić.

Napomenuo je da za presudu Darku Šariću neće da uzima zasluge jer je to obavilo srpsko pravosuđe u čiji rad se ne miješa, kao i da neće da ulazi u ocjene odbrane koja je nezadovoljna i tužilaštva, koje je zadovoljno.