Peskov: Zapadna pomoć Ukrajini sprječava da brzo završimo ofanzivu

„Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija, NATO u cjelini neprestano dele obavještajne podatke sa ukrajinskim oružanim snagama“, rekao je portparol Kremlja

3048 pregleda 3 komentar(a)
Jedan od uništenih ruskih tenkova, Foto: Reuters
Jedan od uništenih ruskih tenkova, Foto: Reuters

Vojna i obavještajna pomoć Ukrajini sa Zapada sprječava Rusiju da brzo okonča ofanzivu, saopštio je Kremlj, uz uvjeravanje da će svi ruski ciljevi biti ispunjeni.

„Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija, NATO u cjelini neprestano dele obavještajne podatke sa ukrajinskim oružanim snagama“, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

On je dodao da te akcije zapadnih zemlja, „uz snabdijevanje oružjem ne omogućavaju brzo okončanje operacije Rusije u Ukrajini“.

Njujork tajms je objavio da su Sjedinjene Američke Države Ukrajini dale obavještajne podatke koji su omogućili Kijevu da cilja i ubije ruske generale.

Smatra se da su informacije o kretanju ruskih trupa i lokacijama njihovih pokretnih vojnih baza uključene u američke obavještajne izvještaje, i da su ih ukrajinske snage koristile tokom napada koji su doveli do smrti ruskih oficira.

Bonus video: