"čečenija će pokazati poljskoj od čega je napravljena za šest sekundi"

Čečenski lider: Poljska je sljedeća poslije Ukrajine

Poljska, koja se graniči sa Ukrajinom, šalje svom susjedu oružje i drugu pomoć od početka Ruske invazije na Ukrajinu i do sada je primila milione ukrajinskih izbjeglica

22432 pregleda 20 komentar(a)
Kadirov, Foto: Reuters
Kadirov, Foto: Reuters

Lider ruske južne pokrajine Čečenije Ramzan Kadirov koju podržava Kremlj objavio je snimak u kojem upozorava da bi Poljska mogla biti sljedeća nakon Ukrajine.

Kadirov je u videu koji je postavio na svojoj Telegram stranici rekao da je Ukrajina "gotova stvar" i da će, ako bude naređeno nakon Ukrajine, Čečenija pokazati Poljskoj "od čega je napravljena za šest sekundi".

Poljska, koja se graniči sa Ukrajinom, šalje svom susjedu oružje i drugu pomoć od početka Ruske invazije na Ukrajinu i do sada je primila milione ukrajinskih izbjeglica.

Kadirov je zatim pozvao ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog da "konačno dođe sebi" i prihvati uslove koje nudi ruski predsjednik Vladimir Putin.

Kadirov je više puta koristio društvene mreže da se pohvali navodnim nastupima čečenskih boraca protiv ukrajinskih trupa i da daje druge nepotvrđene izjave o ratu u Ukrajini.