Zelenski: Otpustio sam šefa službe bezbjednosti regiona Harkov, mislio je samo na sebe

Harkov, grad u sjeveroistočnom dijelu Ukrajine u blizini ruske granice, drugi po veličini u Ukrajini, snažno su granatirale moskovske snage na početku invazije, koja je započela 24. februara

19619 pregleda 9 komentar(a)
Zelenski, Foto: Reuters
Zelenski, Foto: Reuters

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je u nedjelju, 29. maja da je otpustio šefa bezbjednosnih službi u Harkovu zbog toga što "nije radio na odbrani grada" od početka ruske invazije, prenosi AFP.

"Došao sam, shvatio i otpustio šefa Ukrajinske službe bezbjednosti regiona (Harkov) zbog činjenice da nije radio na odbrani grada od prvih dana rata u punom obimu, već je mislio samo na sebe", rekao je Zelenski u svom dnevnom obraćanju naciji.

Ukrajinski predsjednik je to izjavio nakon što je posjetio istog dana ukrajinske trupe na liniji fronta u sjeveroistočnoj ukrajinskoj oblasti Harkov.

Posjeta, kako je naveo Rojters, predstavlja njegovo prvo zvanično pojavljivanje van kijevske oblasti od početka ruske invazije na Ukrajinu 24. februara.

"Rizikujete svoje živote za sve nas i za našu zemlju", poručio je Zelenski vojnicima, saopštio je kabinet ukrajinskog predsjednika.

Harkov, grad u sjeveroistočnom dijelu Ukrajine u blizini ruske granice, drugi po veličini u Ukrajini, snažno su granatirale moskovske snage na početku invazije, koja je započela 24. februara.

Nakon teških bitaka i teškog razaranja grada ukrajinske snage zadržale su kontrolu nad Harkovom.

Radio Slobodna Evropa

Bonus video: