jutjuber pozvao nikolaja peskova i lažno se predstavio kao vojni oficir

Šta se desi kada sin Putinovog portparola dobije "poziv za mobilizaciju": "Naravno da neću biti tamo"

"Ako moram da branim državu, to nije problem, ali moram da shvatim izvodljivost mog dolaska tamo", dodao je Nikolaj Peskov i kazao da će otići u rat ako ga nazove Putin i naredi mu

26900 pregleda 6 komentar(a)
Nikolaj Peskov, Foto: Printscreen YouTube
Nikolaj Peskov, Foto: Printscreen YouTube

Nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin naredio uvođenje djelimične mobilizacije na teritoriji čitave zemlje sin Putinovog portparola Dmitrija Peskova, Nikolaj Peskov, bio je glavna zvijezda prevare, prenosi Nova.rs.

Peskov (32), sin Putinovog portparola Dmitrija Peskova, je dobio telefonski poziv, a sa druge strane slušalice je bio poznati jutjuber Dmitrij Nizovstev koji se lažno predstavio kao vojni oficir.

Nizovstev je Peskovu objasnio da ga zove zbog mobilizacije, nakon čega je Nikolaj zamucao i počeo da objašnjava zašto on neće u rat.

Razgovor Peskova i Nizovsteva je snimljen uživo u YouTube emisiji "Popular Politics", kanalu koji je povezan s ruskim opozicionarom Aleksejem Navaljnim. Razgovor je tekao ovako:

Jutjuber: Zdravo. Hajde da ne spuštamo slušalicu, kao prošli put.

Peskov: Zašto me zoveš…?

Jutjuber: Zato što, gospodine Peskov, mi smo vam danas poslali poziv za regrutaciju i elektronskim putem. Ali još niste odgovorili.

Peskov: Naravno da neću biti tamo u 10 sati. Morate shvatiti da sam ja gospodin Peskov. Nije baš u redu da budem tamo (u regrutnoj kancelariji).

Peskov je izjavio i da ima "političkih nijansi" u vezi sa pozivom bez objašnjenja da je njegov otac Putinov porparol i zamjenik šefa administracije Kremlja.

"Ako moram da branim državu, to nije problem, ali moram da shvatim izvodljivost mog dolaska tamo", dodao je Nikolaj Peskov i kazao da će otići u rat ako ga nazove Putin i naredi mu.