Berluskoni pred sudom odbacio optužbe za utaju poreza - Vijesti.me
\"SAMO ME BLATE\"

Berluskoni pred sudom odbacio optužbe za utaju poreza

Pristalice su premijera dočekale sa balonima na kojima je pisalo „Silvio, ne daj se!“.

Drski italijanski premijer Silvio Berluskoni pojavio se juče u sudnici kako bi započeo oštar napad na „ljevičarske“ sudije, koji su ga optužili za krivična djela od utaje poreza do plaćanja za seks sa maloljetnicom.

Pristalice su premijera dočekale sa balonima na kojima je pisalo „Silvio, ne daj se!“.

„Imao sam jedno nevjerovatno jutro“, kazao je premijer ispred milanskog suda, gdje se na poslednjem u nizu povezanih saslušanja govorilo o optužbama za utaju poreza, koje su povezane s njegovom medijskom imperijom „Mediaset“.

„Premijer je optužen od strane tužilaca, koji blate njega i zemlju u vrijeme kada bi trebalo da budemo jači kako bi mogli da odbranimo zemlju na međunarodnoj sceni“, dodao je.

Berluskoni, koji se inače rijetko pojavljuje pred sudovima, rekao je da će se i ubuduće pojavljivati pred sudom u Milanu koliko mu to obaveze budu dozvoljavale.

Rojters podsjeća da se Berluskoni prošle sedmice nije pojavio na uvodnom saslušanju u slučaju „Rubigejt“, u kome je optužen da je plaćao za seks maloljetnoj prostitutki i zloupotrijebio položaj kako bi to zataškao.

Berluskoni nije govorio na sudu ali je, obraćajući se pristalicama uoči saslušanja, optužbe za prostituciju nazvao „neosnovanim“ i ponovio da je žrtva pokušaja ljevičarskih neprijatelja da ga eliminišu sa političke scene.