Britanski parlament ponovo pozvao Zakerberga da svjedoči iako je odbio: "Da ponovo razmisli" - Vijesti.me
ISTRAGA ZBOG "LAŽNIH VIJESTI"

Britanski parlament ponovo pozvao Zakerberga da svjedoči iako je odbio: "Da ponovo razmisli"

Fejsbuk je britanskom parlamentu ponudio svjedočenje šefa Odsjeka za tehnologiju Majka Šrefera ili šefa odsjeka za proizvode Krisa Koksa

Mark Zakerberg
Mark Zakerberg (Foto: Reuters)

Predsjednik odbora britanskog Parlamenta za medije Demijan Kolins pozvao je danas izvršnog direktora Fejsbuka Marka Zakerberga da "ponovo razmisli" o odluci da se ne odazove pozivu za svjedočenje i ponovio ponudu šefu Fejsbuka da svjedoči putem video linka.

Zakerberg je odbio je da govori pred tim odborom koji istražuje "lažne vijesti", i ponudio da pošalje svoje direktore.

Fejsbuk je britanskom parlamentu ponudio svjedočenje šefa Odsjeka za tehnologiju Majka Šrefera ili šefa odsjeka za proizvode Krisa Koksa.

Šef Fejsbuka je poziv za pojavljivanje dobio i od Evropskog parlamenta, a Evropska komisija je zatražila od Fejsbuka da u roku od dvije nedjelje pruži odgovore na pitanja pokrenuta skandalom s firmom Kembridž analitika, uključujući na pitanje da li su lični podaci Evropljana bili korišćeni.

Zakerberg je i pod pritiskom da se pojavi pred Kongresom SAD poslije navoda da je konsultantska firma Kembridž analitika pokupila lične podatke 50 miliona korisnika Fejsbuka i iskoristila taj materijal da bi pomogla Donaldu Trampu da bude izabran za predsjednika SAD 2016. godine.