Djelovi aviona obrušili se s neba kao "kiša metaka" u Rimu - Vijesti.me
AVION KOMPANIJE "NORVIDŽAN"

Djelovi aviona obrušili se s neba kao "kiša metaka" u Rimu

Pretpostavlja se da su dijelovi pali sa lijevog motora aviona, ali još nije poznato o kakvom se kvaru radilo i da li je 298 putnika u avionu bilo u opasnosti

Djelovi aviona koji su pali sa neba
Djelovi aviona koji su pali sa neba (Foto: Twitter)

Metalni dijelovi boinga 787 norveške kompanije Norvidžan, koji su se ubrzo nakon polijetanja odlomili sa aviona, padali su poput "kiše metaka" na stambeno naselje, prenosi "Tanjug".

Na građane koji žive u naselju nedaleko od rimskog aerodroma Leonardo da Vinči Fjumičino u subotu su padali manji metalni dijelovi aviona veličine 20 centimetara, prenosi britanski "Independent".

Jedan od stanovnika rekao je da je sve ličilo na oluju čelika i metala i da je zbog toga pobjegao u kuću.

Na području Isola Sakra, koje se nalazi južno od grada i aerodroma, oštećeno je desetak automobila i kuća, a jedna osoba prijavila je lakše opekotine.

Pokrenuta je zvanična istraga kako bi se utvrdilo šta je izazvalo ovaj incident, a za sada je poznato da je pilot odustao od planiranog puta za Los Anđeles i da se avionom vratio na rimski aerodrom.

Pretpostavlja se da su dijelovi pali sa lijevog motora aviona, ali još nije poznato o kakvom se kvaru radilo i da li je 298 putnika u avionu bilo u opasnosti.

Portparolka kompanije Norvidžan izjavila je da postoje "naznake tehničkog kvara" i dodala da je avion sletio na bezbjedno.

Gradonačelnik Fjumičina Esterino Montinonapisao je na svom Fejsbuku da se incident dogodio u 16.40 po lokalnom vremenu u subotu jer se avion pokvario, kao i da su tokom kvara metalni djelovi velikom brzinom padali na zemlju.

"Prilikom pada ti djelovi su pogodili parkirane automobile, bašte i druge objekte i oštetili ih", rekao je Montino i dodao da su na lice mjesta odmah došli policajci, vatrogasci, predstavnici civilne zaštite.