Fokus: Gruevski napustio Mađarsku, odredište su mu Rusija i Turska - Vijesti.me

Fokus: Gruevski napustio Mađarsku, odredište su mu Rusija i Turska

Bivši premijer, osuđen na dvogodišnju kaznu zatvora, 11. novembra je iz Makedonije, po zvaničnim informacijama, pobjegao preko Albanije i Crne Gore mađarskim diplomatskim vozilom

Nikola Gruevski
Nikola Gruevski (Foto: Reuters)

Bivši premijer Makedonije Nikola Gruevski je, prema još nepotvrđenim informacijama, napustio Mađarsku - rekao je bugarskoj agenciji Fokus neimenovani visoki predstavnik VMRO DPMNE.

Na sajtu Fokusa (focus-news.net), prenijeli su makedonski mediji, piše da su Rusija i Turska krajnje odredište odbjeglog Gruevskog, počasnog predsjednika VMRO DPMNE.

Bivši premijer, osuđen na dvogodišnju kaznu zatvora, 11. novembra je iz Makedonije, po zvaničnim informacijama, pobjegao preko Albanije i Crne Gore mađarskim diplomatskim vozilom.

Gruevski, kome su prošle godine zbog sudskih postupaka oduzeti privatni i diplomatski pasoš, pobjegao je u Mađarsku da bi izbjegao izdržavanje kazne od dvije godine zatvora na koju je pravosnažno osuđen zbog nezakonite kupovine blindiranog "mercedesa" dok je bio premijer.

Na Fejsbuku je Gruevski u utorak 13. novembra napisao da je "u posljednjih nekoliko dana primio bezbroj prijetnji po život" i da je u Budimpešti, gdje je od mađarskih vlasti zatražio politički azil.