FOTO Papa ručao sa siromašnima: Pohlepa nekolicine doprinosi siromaštvu mnogih - Vijesti.me
"IDEMO UŽURBANO SVOJIM PUTEM NE BRINUĆI ŠTO SU RAZLIKE SVE VEĆE"

FOTO Papa ručao sa siromašnima: Pohlepa nekolicine doprinosi siromaštvu mnogih

Služeći misu u bazilici Svetog Petra posvećenu jačanju svijesti o siromaštvu širom svijeta, papa je ukazao na nedostatak zabrinutosti zbog sve većih razlika između onih koji imaju i onih koji nemaju

Papa Franjo na ručku sa siromašnima
Papa Franjo na ručku sa siromašnima (Foto: Reuters)

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franjo ocijenio je da "pohlepa nekolicine bogatih ljudi" doprinosi teškoj situaciji u kojoj se nalaze siromašni, prije nego što je podijelio obrok sa beskućnicima i nezaposlenima, što je postala tradicija njegovog rada, prenosi Tanjug.

Služeći misu u bazilici Svetog Petra posvećenu jačanju svijesti o siromaštvu širom svijeta, papa je ukazao na nedostatak zabrinutosti zbog sve većih razlika između onih koji imaju i onih koji nemaju.

"Idemo užurbano svojim putem, ne brinući o tome što su razlike sve veće i što pohlepa nekolicine doprinosi siromaštvu mnogih drugih", rekao je papa na misi kojoj su prisustvovali mnogi siromašni ljudi.

Poslije mise, papa je pozvao stotine ugroženih, uključujući migrante, da ručaju sa njim u vatikanskoj palati, prenosi AP.

Obraćajući se okupljenima na Trgu Svetog Petra, papa Franjo je rekao da takve inicijative predstavljaju dokaz da nikada ne treba da nedostaje pažnje prema "tim našim sestrama i braćom".

Izrazio je nezadovoljstvo zbog nezainteresovanosti društva prema siromašnim ljudima.

U vatikanskoj sali za primanja postavljeno je oko 150 stolova, a za još 1.500 ugroženih organizovani su obroci na drugim lokacijama u Rimu.

U parohijama širom Italije takođe je organizovano dijeljenje obroka za one koji ne mogu da ih priušte.