Francuska: Maskirani napadač ubio stariju ženu u domu za monahe - Vijesti.me
NAORUŽAN NOŽEM I SAČMAROM

Francuska: Maskirani napadač ubio stariju ženu u domu za monahe

Tužilac Kristof Bare izjavio je novinarima da je žena koja radi u domu pozvala u četvrtak veče policiju i prijavila da je napadnuta

Francuska ubistvo
Francuska ubistvo (Foto: Reuters)

Maskirani napadač ubio je stariju ženu nožem u domu za katoličke monahe na jugu Francuske, a policija i dalje traga za njim, saopštila je danas žandarmerija.

Veliki broj policajaca je uključen u potragu za osumnjičenim napadačem, za koga se vjeruje da je naoružan nožem i sačmarom. Njegov identitet, kao ni motiv napada za sada nisu poznati.

U pres službi žandarmerije nisu mogli da kažu da li je incident povezan s terorističkim napadom.

Tužilac Kristof Bare izjavio je novinarima da je žena koja radi u domu pozvala u četvrtak veče policiju i prijavila da je napadnuta.

Više od 100 pripadnika bezbjednosnih snaga poslato je u mjesto blizu grada Monpeljea.

Neimenovani predstavnik žandarmerije izjavio je da je u domu nađena druga žena, vezanih ruku i s povezom preko usta, sa tri ubodne rane.

Radnica koja je pozvala policiju nije imala veće povrede i niko drugi nije povrijeđen, rekao je tužilac.

Ostalih 59 monaha koji su bili u domu su van opasnosti, a istraga okolnosti ubistva i dalje traje.

Bezbjednosne snage su pretražile zgradu, kao i podrume i okolne zgrade, ali nisu našle napadača. Potraga je nastavljena na širem području uz pomoć helikoptera i policijskih pasa.

Dom "Zeleni hrastovi", kojim upravlja Društvo za afričke misije, prima penzionisane sveštenike, časne sestre i druge koji su radili u misijama u Africi.

U Francuskoj je već godinu dana vanredno stanje posle napada Islamske države u Parizu u kojima je ubijeno 130 ljudi.

Bezbjednost je pojačana na vjerskim mjestima, posebno pošto su islamistički ekstremisti u katoličkoj crkvi u Normandiji u julu ubili sveštenika.