Grčka 15. juna otvara granice za turiste - Vijesti.me
plan obnove turizma

Grčka 15. juna otvara granice za turiste

Grčki ministar turizma je rekao da turisti koji dolaze u Grčku neće morati da se testiraju na koronavirus prije putovanja, niti će biti u karantinu po dolasku

Detalj iz Atine
Detalj iz Atine (Foto: AP)

U planu "Obnova turizma", koji je predstavio grčki ministar turizma Hari Teoharis ističe se da će od 15. juna Grčka dozvoliti ulazak turistima u početku iz zemalja izabranih na osnovu "epidemioloških kriterijuma".

Štaviše, grčki ministar turizma je rekao da turisti koji dolaze u Grčku neće morati da se testiraju na koronavirus prije putovanja, niti će biti u karantinu po dolasku, prenio je Grik siti tajms.

Prve zemlje čijim turistima će Grčka dozvoliti da dođu, a koje imaju dobre epidemiološke kriterijume su Srbija, Kipar, Izrael, Kina, Japan, Australija, Norveška, Danska, Austrija, Bugarska, Rumunija, Albanija, Severna Makedonija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Poljska, Mađarska, Slovačka i Češka, prenosi RTS.

Još dvoje preminulih

U Grčkoj su u protekla 24 časa od kovida-19 preminule dvije osobe, dok su se tri zarazile, saopštio je portparol grčkog Ministarstva zdravlja Sotiris Ciodras, čime je ukupan broj preminulih porastao na 168, a zaraženih na 2.853.

Na respiratorima se nalazi 21 pacijenata, njihov prosjek godina je 72 i osam od njih su žene. Većina njih, 95,2 odsto ima druga oboljenja i stari su preko 70 godina.

Sa odjeljenja intezivne njege pušteno je kući 98 pacijenata, a ukupan broj testiranih osoba u Grčkoj je 144.078.


Vidi sve komentare