Grčka policija zaplijenila tonu kokaina - Vijesti.me
UHAPŠENO OSAM OSOBA

Grčka policija zaplijenila tonu kokaina

Policijske operacije u Grčkoj sprovedene su poslije šest mjeseci istrage grčkih vlasti u saradnji sa američkom ambasadom u Atini i vlastima u Albaniji i Španiji

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Shutterstock)

Grčka policija saopštila je da je zaplijenila 1.180 kilograma kokaina i da je uhapsila osam stranaca osumnjičenih da pripadaju kriminalnoj organizaciji koja je drogu sa Kariba prevozila prema Evropi i sjevernoj Africi.

Policija je zaplijenila drogu u petak u luci Astakos, na zapadu Grčke, u stanu gdje žive dva strana državljanina, od 23 i 35 godina. Droga je bila rasporođena u 1.040 paketa. 

U okviru te istrage su pretreseni stanovi u Atini gdje je uhapšeno šest osoba, takođe strani državljani, a čiji identitet i nacionalnost nisu saopšteni. U jednom stanu u Atini pronađeno je oružje kao i municija. 

Policijske operacije u Grčkoj sprovedene su poslije šest mjeseci istrage grčkih vlasti u saradnji sa američkom ambasadom u Atini i vlastima u Albaniji i Španiji. Članovi te kriminalne grupe identifikovani su u Španiji i drugim balkanskim zemaljama. 

Grčke vlasti traže još devet osoba, članova te kriminalne organizacije koja je nezakonito stekla više od 50 miliona eura.