Grčka prodaje nekretnine po inostranstvu - Vijesti.me
OČEKUJE 20 MILIONA EURA

Grčka prodaje nekretnine po inostranstvu

Nekretnine u SAD nalaze se na Menhetnu, u blizini sjedišta Ujedinjenih nacija i u Vašingtonu u istorijskom dijelu grada, a početna cijena za ta dva objekta je 9,1 miliona, odnosno 2,7 miliona dolara

Grčka, zastava
Grčka, zastava (Foto: Shutterstock)

Grčki državni fond za privatizaciju TAIPED pokrenuo je prodaju pet grčkih nekretnina u inostranstvu, koja je obustavljena u januaru, kada su održani izbori.

Nekretnine se nalaze u SAD, Južnoafričkoj Republici (JAR), Italiji i Sloveniji, a njihova prodaja bi Grčkoj trebalo da donese najmanje 20 miliona eura, prenosi grčki list Katimerini.

Zainteresovani kupci imaju rok do 26. oktobra da predaju ponude, a izvršni odbor TAIPED-a će odobriti prodaju do 5. novembra. 

Nekretnine u SAD nalaze se na Menhetnu, u blizini sjedišta Ujedinjenih nacija i u Vašingtonu u istorijskom dijelu grada, a početna cijena za ta dva objekta je 9,1 miliona, odnosno 2,7 miliona dolara. 

Objekat u Italiji nalazi se u istorijskom centru Rima i početna cijena je osam miliona eura. Objekat u Ljubljani ponuđen je za 800.000 eura, a u Pretoriji za 240.000 eura.