"HAOTIČNA POSJETA" Makron izviždan u rodnom gradu: "Predsjednica Marin" - Vijesti.me
OBOJE POSJETILI FABRIKU "WHIRLPOOL"

"HAOTIČNA POSJETA" Makron izviždan u rodnom gradu: "Predsjednica Marin"

Dok je Makron bio na sastanku sa predstavnicima radnika fabrike "Whirlpool" u gradu, Le Pen se iznenada pojavila u krugu fabrike, koja se bavi proizvodnjom kućnih aparata, prenosi AFP

Emanuel Makron
Emanuel Makron (Foto: Reuters)

Francuski predsjednički kandidat Emanuel Makron izviždan je prilikom "haotične posjete" jednoj fabrici koja se nalazi u problemima u njegovom rodnom gradu Amjenu.

Makron, koji je boravio u planiranoj posjeti Amjenu s namjerom da razgovara sa predstavnicima fabrike kojan ima probleme, obreo se u tom gradu zajedno sa svojom rivalkom Marin le Pen, koja je prije njega nenajavljeno obišla postrojenje.

"Predsjednica Marin", dobacivali su okupljeni kada je 39-ogodišnji Makron stigao ispred fabrike "Whirlpool", kojoj prijeti preseljenje u Poljsku, prenosi AFP. 

"Ovdje sam da razgovaram sa vama. Naravno da se osjećaju bijes i anksioznost u ovoj zemlji. Mora se preuzeti odgovornost, zato sam ovdje", rekao je Makron, prenosi AFP. 

Le Pen se prethodno iznenada pojavila u krugu fabrike, koja se bavi proizvodnjom kućnih aparata, dok je Makron bio na sastanku sa predstavnicima radnika fabrike "Whirlpool". 

Marin Le Pen
Marin Le Pen(Foto: Reuters)

Ona se, ispred fabrike, fotografisala sa radnicima praveći "selfije". 

"Svi znaju na čijoj je strani Emanuel Makron, on je na strani korporacija. Ja sam na strani radnika, ovdje na parkingu, ne u restoranima u Amjenu", poručila je Le Pen, u vrijeme dok je Makron bio na sastanku sa predstavnicima sindikata te fabrike u lokalnoj privrednoj komori. 

Makron joj je uzvratio napisavši na svom nalogu na Tviteru da je Le Pen provela "10 minuta sa svojim pristalicama na parkingu ispred kamera, dok je on proveo sat i po vremena sa predstavnicima sindikata, bez prisustva medija". 

Mediji navode da je u Amjenu Makron upoznao svoju 24 godine stariju suprugu Brižit Tronj, koja je predavala dramu njegovom odjeljenju u srednjoj školi. Iz tog grada otišao je sa 16 godina kako bi nastavio školovanje u Parizu. 

Makron i Le Pen odmjeriće snage u drugom, odlučujućem krugu izbora 7. maja.