Laboratorija štiti Erdogana od trovanja hranom - Vijesti.me
U OKVIRU PALATE

Laboratorija štiti Erdogana od trovanja hranom

Ljekar je rekao da do sada nijedan napad takve vrste nije otkriven u raskošnoj palati na periferiji Ankare, gdje petočlani ljekarski tim radi 24 časa dnevno

Redžep Tajin Erdogan
Redžep Tajin Erdogan (Foto: Reuters)

 Nova luksuzna palata predsjednika Turske koja se gradi u Ankari, imaće i laboratoriju za testiranje hrane, piše danas turski list Hurijet, doidajući da će tako
predsjednik Redžep Tajip Erdogan biti zaštićen od pokušaja trovanja.

"Prijetnja više ne može da dođe od hrane", izjavio je Čevdet Erdel, ljekar specijalista, koji je član vladajuće Partija pravde i razvoja (AKP).

Erdel je rekao da se laboratorija priprema za slučaj "toksičkih, radioaktivnih i bioloških napada" na 61-godišnjeg Erdogana, preko hrane i pića.

Ljekar je dodao da do sada nijedan napad takve vrste nije otkriven u raskošnoj palati na periferiji Ankare, gdje petočlani ljekarski tim radi 24 časa dnevno.

Otvoren u oktobru prošle godine, novi nezavršeni gigantski kompleks u centru zelenog predgrađa, u kojem živi Erdogan, postao je omiljena meta napada njegovih protivnika, koji u njemu vide simbol opsjednutosti veličinom i odlike autoritarizma i islamizma turskog lidera.

Kompleks se gradi na više od 200.000 kvadratnih metara, ima 1.150 soba i koštaće oko pola milijarde eura.