Medvedev nakon suspenzije Rusije: Hronična antiruska histerija - Vijesti.me
SAVJETOVAO ORGANIZACIJAMA DA SE ŽALE

Medvedev nakon suspenzije Rusije: Hronična antiruska histerija

WADA je danas suspendovala Rusiju na četiri godine sa svih velikih sportskih takmičenja zbog manipulisanja doping podacima

Medvedev
Medvedev (Foto: Dmitry Astakhov/AP)

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev ocijenio je da je današnja odluka Svjetske antidoping agencije (WADA) "manifestacija hronične antiruske histerije".

"Činjenica je da se ove odluke ponavljaju i često primjenjuju na one sportiste koji su već kažnjeni na ovaj ili onaj način... Čini se da je riječ o nastavku antiruske histerije, koja je već postala hronična", rekao je Medvedev u Gorkom, prenosi TASS.

WADA je danas suspendovala Rusiju na četiri godine sa svih velikih sportskih takmičenja zbog manipulisanja doping podacima.

"Nedavno sam u jednom intervjuu rekao da, na ruskoj strani, i dalje postoje problemi sa dopingom. To je nemoguće poreći", dodao je Medvedev.

On je, ipak, naveo da bi sve relevantne organizacije u zemlji trebalo da se žale na odluku WADA.  

Današnja odluka WADA znači da ruska himna i zastava neće biti dozvoljene na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine, kao i na Svjetskom fudbalskom prvenstvu u Kataru 2022. godine.

Međutim, sportisti koji dokažu da nisu učestvovali u doping skandalu moći će da se takmiče na Olimpijskim igrama pod posebnim uslovima i neutralnom zastavom.


Najčitanije iz sekcije Evropa