Nariškin: Velika Britanija i SAD izrežirale trovanje Skripalja - Vijesti.me
"GROTESKNA PROVOKACIJA"

Nariškin: Velika Britanija i SAD izrežirale trovanje Skripalja

Govoreći na međunarodnoj bezbjednosnoj konferenciji, u organizaciji ruskog Ministarstva odbrane, Nariškin je rekao da je slučaj Skripalj posljednji američki pokušaj podrivanja Rusije i liči na metode korišćene tokom Hladnog rata

Sergej Nariškin
Sergej Nariškin (Foto: Reuters)

Šef ruske obavještajne službe (SVR) Sergej Nariškin ocijenio je danas da su Velika Britanija i SAD "izrežirale" trovanje duplog špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke. 

Nariškin je rekao da je trovanje Skipalja i njegove ćerke 4. marta u britanskom gradu Solsberiju bila "groteskna provokacija drsko režirana od strane britanskih i američkih obavještajnih agencija".

Govoreći na međunarodnoj bezbjednosnoj konferenciji, u organizaciji ruskog Ministarstva odbrane, Nariškin je rekao da je slučaj Skripalj posljednji američki pokušaj podrivanja Rusije i liči na metode korišćene tokom Hladnog rata.

Velika Britanija optužuje Rusiju za napad nervnim agensom na Skripalja i njegovu kćerku. Moskva je odbacila sve optužbe. Kako navodi agencija Asošiejted pres, odnosi između Zapada i Rusije nalaze se na najnižem nivou od Hladnog rata.