Papa Franjo: Čovječanstvu prijeti samoubistvo nuklearnim ratom - Vijesti.me
UPOZORENJE VJERSKOG LIDERA

Papa Franjo: Čovječanstvu prijeti samoubistvo nuklearnim ratom

Papa je insistirao i na tome da Vašington i Pjongjang prihvate pokušaje smirenja situacije od drugih zemalja

Papa Franjo
Papa Franjo (Foto: Reuters)

Papa Franjo je upozorio danas da čovječanstvu "prijeti samoubistvo" ako dođe do nuklearnog sukoba, misleći na povećane tenzije između Sjeverne Koreje i SAD i povećanu mogućnost nuklearnog sukoba, prenosi Tanjug.

Upravo će prijetnja nuklearne konfrontacije SAD i Sjeverne Koreje biti glavna tema konferencije Vatikana, na kojoj će se okupiti 11 dobitnika Nobelove nagrade za mir, najviši zvaničnici Ujedinjenih nacija i NATO-a, kao i ambasadori iz ključnih zemalja, navodi AP.

Papa Franjo je danas, prilikom posjeti osoblju koje sprema konferenciju zakazanu za 10. i 11. novembar, rekao da čovječanstvu prijeti samoubistvo ukoliko dođe do nuklearnog rata.

Papa je takođe insistirao na tome da Vašington i Pjongjang prihvate pokušaje smirenja situacije od drugih zemalja, a u aprilu ove godine je rekao da bi dobar dio čovječanstva bio zbrisan sa zemlje ukoliko dođe do konflikta oko Korejskog poluostrva.

On bi trebalo da se obrati prisutnima na otvaranju konferencije. Među govornicima biće i Masako Vada, koji je preživio atomsku bombu u Nagasakiju i od tada postao veliki zagovornik nuklearnog razoružavanja.


Najčitanije iz sekcije Evropa