Putin tvrdi da ne koristi dvojnike - Vijesti.me
NUĐENO MU IZ BEZBJEDNOSNIH RAZLOGA

Putin tvrdi da ne koristi dvojnike

U jednom od temeljinijih teorija porede se Putinove fotografije tokom godina i tvrdi da su identifikovani pojedinci koji su se u različitim prilikama predstavljali kao on

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Foto: Reuters)

Ruski predsjednik Vladimir Putin priznao je da mu je nuđeno da iz bezbjednosnih razloga koristi dvojnike za pojavljivanje u javnosti, ali je kazao da je tu ponudu odbio.

Putin, 67, koji više od dvije decenije dominira ruskom politikom, dugo je tema nepotrkrijepljenih teorija zavjere u Rusiji da često koristi dublere i da ima pravu malu armiju dvojnika.

U jednom od temeljinijih teorija porede se Putinove fotografije tokom godina i tvrdi da su identifikovani pojedinci koji su se u različitim prilikama predstavljali kao on.

Međutim, u intervjuu za agenciju TASS koji je emitovan juče, Putinu je pokazana lista popularnih pretraga na Internetu koje se povezuju sa njegovim imenom, a jedan od naslova je glasio „Dokazi o Putinovom dvojniku“.

Na pitanje novinara „da li ste ovo sada zaista vi“, Putin je odgovorio potvrdno prije nego što je demantovao da iz bezbjednosnih razloga u javnosti koristi dvojnike.

Međutim, kazao je da mu je to nuđeno. „Odbio sam dvojnike. Imao sam takvu ponudu tokom najtežih perioda borbe protiv terorizma”, kazao je Putin, dodajući da misli na početak 2000-ih godina.

Na početku Putinovog prvog mandata Rusija je vodila rat u Čečeniji i često je bila na meti islamističkih ekstremističkih grupa.

Putin je u intervjuu takođe kazao da ne koristi mobilni telefon. Kazao je da ima pristup specijalnom telefonu koji može da se poveže sa svakim brojem.


Vidi sve komentare