Seksualno zlostavljao 300 dječaka - Vijesti.me
NEZAPAMĆEN SLUČAJ U ISTORIJI NORVEŠKE

Seksualno zlostavljao 300 dječaka

Muškarac, navodno fudbalski sudija, vrebao je žrtve preko interneta, pretvarajući se da je žensko

seksualno zlostavljanje internet
seksualno zlostavljanje internet (Foto: Shutterstock)

Norveške vlasti su optužile 26-godišnjeg muškarca za seksualno zlostavljanje više od 300 dječaka i mladića, što je najveći slučaj te vrste u istoriji Norveške.

Policija u Oslu je dvije godine vodila istragu protiv neimenovanog muškarca koji je vrebao žrtve - od kojih je većina imala između 13 i 16 godina u vrijeme zlostavljanja, a neki samo devet - na internet platformama za čatovanje i preko aplikacije Snepčet.

Osumnjičeni, navodno fudbalski sudija, pretvarao se da je tinejdžerka i ubjeđivao dječake da izvode seksualne radnje obećavajući im da će zauzvrat dobiti erotske fotografije. Sve je to snimao i prijetio da će sadržaj objaviti na internetu ako mu dječaci ne pošalju novi materijal, piše u optužnici na 80 strana.

List „Gang Verdens“ je objavio da je policija u računaru osumnjičenog pronašla 16.463 snimka dječaka u Norveškoj, ali i u Švedskoj i Danskoj. Optužnica se uglavnom odnosi na zlostavljanje na internetu, ali se muškarac takođe sastao sa nekim od žrtava i tereti se za silovanje, objavili su norveški mediji.

Navodni napadi su se desili između 2011. i 2016, kada je muškarac priveden nakon čatovanja, sastanka i seksualnog zlostavljanja jednog mladića koji je prethodno radio kao njegov asistent, objavio je „Verdens Gang“.

Advokat osumnjičenog Gunhild Lerum je kazao za državnu televiziju NRK da njegov klijent, kojem bi trebalo da se sudi početkom sljedeće godine, sarađuje sa policijom i da je „priznao činjenice“ te da mu je žao zbog počinjenih djela.

„Ovo je najveći slučaj ove vrste u Norveškoj”, kazala je državna tužiteljka Guro Hanson Bul za NRK.

Samo dvije od navodnih žrtvi su se oglasile, dodala je. „Samo je jedan dječak rekao roditeljima, a majka drugog je sama otkrila. To govori koliko je mladim ljudima teško da govore o zlostavljanju te vrste“.