Švedska: Dva muškarca uhapšena zbog ubistva u Ikei - Vijesti.me
NIJE TERORISTIČKI NAPAD

Švedska: Dva muškarca uhapšena zbog ubistva u Ikei

Policijski službenik zadužen za istragu Per Agren rekao je da policija nije pronašla vezu između osumnjičenih za napad i žrtava, niti između dva napadača

Švedska policija, Vasteras, IKEA
Švedska policija, Vasteras, IKEA (Foto: Reuters)

Švedska policija je uhapsila dva muškarca osumnjičena za ubistvo dvije osobe u napadu nožem u Ikeinoj radnji u Vesterosu, gradu u Švedskoj, saopštili su danas policijski zvaničnici.

Policijski službenik zadužen za istragu Per Agren rekao je da policija nije pronašla vezu između osumnjičenih za napad i žrtava, niti između dva napadača.

Opisujući incident kao "ludi događaj", Agren je rekao novinarima da su osumnjičeni muškarci pritvoreni u radnji i na autobuskoj stanici ispred radnje. 

Napadnuti muškarac je preminuo na licu mjesta, dok je žena, usljed uboda nožem, umrla kasnije, saopštila je policija.

Švedske snage bezbjednosti, zadužene za istraživanje sumnjivih slučajeva terorizma, saopštile su novinskoj agenciji TT da, na osnovu informacija koje su im date, nije bilo razloga da se oni uključe u istragu.

Napad u Vesterosu, gradu koji se nalazi oko 100 kilometara zapadno od Stokholma, švedske prijestonice, dogodio se iznanada na kuhinjskom odjeljenju u Ikeinoj radnji, rekla je portparolka Ikee Martina Smedberg.

"Nemamo ideju šta bi mogao da bude motiv", rekla je ona.