Tusk: Velika Britanija da što prije razjasni namjere - Vijesti.me
"VRIJEME JE SKORO ISTEKLO"

Tusk: Velika Britanija da što prije razjasni namjere

Predsednik Evropskog Savjeta Donald Tusk, jedina pozitivna opcija za Britaniju je da ostane u EU, nakon što je njegov parlament odbacio sporazum o Bregzitu

Vrijeme je skoro isteklo: Tusk
Vrijeme je skoro isteklo: Tusk (Foto: Reuters)

Odbacivanje postignutog dogovora o Bregzitu u britanskom parlamentu povećava rizik od razlaza bez dogovora, upozorio je predsjednik Evropske komisije, Žan-Klod Junker.

On, kako je rekao, žali zbog rezultata glasanja.

„Pozivam Veliku Britaniju da što prije razjasni svoje namjere. Vrijeme je skoro isteklo“, napisao je predsjednik Evropske komisije na Tviteru, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Prema njegovim riječima, Evropska unija će ubrzati pripreme za scenario prema kojem će Velika Britanija napustiti EU bez postignutog sporazuma.

Predsednik Evropskog Savjeta Donald Tusk, jedina pozitivna opcija za Britaniju je da ostane u EU, nakon što je njegov parlament odbacio sporazum o Bregzitu.

„Ako sporazum nije moguć, a niko ne želi izlazak bez sporazuma, onda ko ima hrabrosti da kaže koje je pozitivno rešenje jedino moguće?", pitao je Tusk na Tviteru.

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc rekao je da neće biti novih pregovora o izlasku Velike Britanije iz EU.

On je rekao da žali što je donji dom britanskog parlamenta odbacio sporazum koji je britanska premijerka Tereza Mej postigla sa Unijom.

"Žalim zbog ishoda na glasanju u donjem domu britanskog Parlamenta. U svakom slučaju, neće biti novih pregovora o sporazumu za Bregzit`", istakao je Kurc.


Vidi sve komentare