Završne poruke Džonsona i Korbina pred sjutrašnje izbore - Vijesti.me
Finiš kampanje u Britaniji

Završne poruke Džonsona i Korbina pred sjutrašnje izbore

Glavna poruka aktuelnog premijera bila je usmjerena na završetak krize koju je izazvao Bregzit

Britanski premijer Boris Džonson
Britanski premijer Boris Džonson (Foto: AP)

U Velikoj Britaniji se sjutra održavaju vanredni parlamentarni izbori. Lideri partija u posljednjem danu kampanje šalju ključne poruke biračima pred sutrašnje izbore. Boris Džonson je naglasio da će samo Konzervativna partija "završiti sa Bregzitom" i ubrzati napredak zemlje, dok je Džeremi Korbin istakao da će Laburistička partija dati "nadu sljedećoj generaciji".

Džonson je posljednji dan kampanje započeo u Zapadnom Jorkširu. Naveo je da kampanja nije mogla da bude napetija i da ponovo postoji rizik od toga da neće biti parlamentarne većine, piše BBC.

Glavna poruka aktuelnog premijera bila je usmjerena na završetak krize koju je izazvao Bregzit.

"Ukoliko ubrzo ne izađemo iz ovog živog peska, budućnost naše zemlje će ostati nesigurna", istakao je Džonson i dodao da će se Torijevci zalagati za ulaganje u nacionalnu zdravstvenu službu, povećanje broja policajaca i uvođenje novog imigracionog sistema, prenosi RTS.

Džeremi Korbin je posljednji dan kampanje započeo u Glazgovu, gdje je rekao da će laburistička vlada "eliminisati siromaštvo djece, dati nadu sljedećoj generaciji i na pravi način ulagati u obrazovanje širom Velike Britanije".

Džeremi Korbin
Lider laburista, Džeremi Korbin(Foto: AP)


Lider Laburističke partije je pristalicama u Midlsborou ponovio da će se zalagati za ulaganje u nacionalnu zdravstvenu organizaciju, proširenje besplatne brige o djeci i za niže cijene prevoza.

"Zapamtite da je sjutra naš izbor, naša šansa, da izaberemo vladu koja će biti za mnoge, a ne za nekolicinu. Vladu kojoj možete vjerovati", rekao je Korbin i naglasio da će se Laburistička partija potruditi da obezbijedi dogovor oko Bregzita koji je "dobar za radnike" i da će posljednju riječ imati javnost.

Prema posljednjim anketama, Konzervativna partija bi na sjutrašnjim izborima trebalo da osvoji oko 43 odsto glasova, dok su Laburisti u zaostatku i procjenjuje se da će osvojiti oko 33 odsto glasova Britanaca.

Vanredni parlamentarni izbori u Velikoj Britaniji se održavaju sjutra, glasačka mjesta će biti zatvorena u 22 časa po lokalnom vremenu, kada će se znati i prve procjene izbornih rezultata.