U Indiji se srušio helikopter: Načelnik generalštaba vojske među 13 poginulih

Uzrok nesreće za sada nije poznat i istražuje se

8703 pregleda 2 komentar(a)
Sa mjesta pada helikoptera, Foto: Screenshot/Youtube
Sa mjesta pada helikoptera, Foto: Screenshot/Youtube
Ažurirano: 08.12.2021. 14:56h

Načelnik generalštaba indijske vojske general Bipin Ravat i njegova supruga su među 13 poginulih u današnjem udesu helikoptera na jugu Indije, saopštile su indijske vazdupolovne snage.

"Sa dubokim žaljenjem sada je sigurno da su general Bipin Ravat, gospođa Madhulika Ravat i još 11 osoba u letjelici poginuli u toj tragičnoj nesreći", navodi se u tviter poruci vazduhoplovnih snaga Indije.

Helikopter koji je prevozio načelnika generalštaba indijske vojske generala Bipina Ravata srušio se danas u južnoj indijskoj državi Tamil Nadu, blizu mjesta Kunur.

Kako je saopšteno, jedna osoba je preživjela, oficir vazduhoplovnih snaga kapetan Varun Sing i na liječenju je u vojnoj bolnici.

Javna televizija prenijela je da je helikopter Mi-17v5 bio na putu iz vazdušne baze do koledža za pripadnike vojske kada se srušio blizu Kunura, u državi Tamil Nadu.

Uzrok nesreće za sada nije poznat i istražuje se.

Bipin Ravat (63), smatra se bliskim saradnikom indijskog premijera Narendre Modija. On je prvi načelnik generalštaba vojske Indije, jer je tu funkciju formirala vlada 2019. godine.

Bonus video: