Amerikanci Obamu ne smatraju boljim od Buša - Vijesti.me
NEMA DOBAR REJTING

Amerikanci Obamu ne smatraju boljim od Buša

Iz uzorka od 1004 slučajna ispitanika, 34 odsto je odgovorilo da je Obama gori od Buša, dok je 22 odsto kazalo da su približno isti

Barak Obama
Barak Obama (Foto: Beta/AP)

Veliki broj Amerikanaca smatra da je Barak Obama isti ili gori predsjednik od Džordža Buša, pokazala je poslednja Galupova anketa sprovedena od 15. do 18. septembra.

S obzirom da odstupanja u Galupovim istraživanjima iznose najviše četiri odsto, ova anketa u poslednjoj godini Obaminog mandata veoma je zabrinjavajuća za 44. američkog predsjednika.

Iz uzorka od 1004 slučajna ispitanika, 34 odsto je odgovorilo da je Obama gori od Buša, dok je 22 odsto kazalo da su približno isti, prenosi Index.hr.

Obaminu administraciju mogao bi da zebrine i podatak da od neodlučnih birača, koji se ne izjašnjavaju ni kao demokrate ni kao republikanci, čak 67 odsto smatra da je Obama isti ili slabiji od svog prethodnika.

Predsjednički izbori u Sjedinjenim Državama biće održani sledeće godine, a po pitanju glasanja neodlučan je svaki treći Amerikanac.

Sve novije ankete podižu procenat Amerikanaca koji Obamu smatraju dežurnim krivcem za loše stanje privrede u SAD, što bi moglo presuditi da ne dobije još jedan mandat.