Asad je kod Putina došao u iznenadnu posjetu: Rukovanje, zagrljaj i slika na poklon - Vijesti.me
SASTANAK TRAJAO ČETIRI SATA

Asad je kod Putina došao u iznenadnu posjetu: Rukovanje, zagrljaj i slika na poklon

Kako se navodi, dvojica državnika su razgovarala o situaciji u Siriji

Bašar al Asad, Vladimir Putin
Bašar al Asad, Vladimir Putin (Foto: Reuters)

Sirijski predsjednik Bašar al Asad došao je u iznenadnu posjetu Rusiji kako bi izrazio zahvalnost Moskvi za pomoć u borbi protiv terorizma.

Sastanak Asada sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom trajao je oko četiri sata, prenosi Raša tudej

Informacije o Asadovoj posjeti objavljene su tek danas, kada je već napustio Rusiju, a video snimci i fotografije prikazuju dva lidera kako se grle i rukuju.

Kako se navodi, dvojica državnika su razgovarala o situaciji u Siriji.

Portparol ruskog predsjednika Dmitrij Peskov kazao je novinarima da je sirijski predsednik poklonio Putinu sliku, ali nije precizirao o kakvoj je slici riječ, prenosi Tass.

Putin je na sastanku u Sočiju "čestitao" Asadu na rezultatima u borbi protiv terorizma, saopštio je jutros Kremlj i najavio da će šef ruske države danas o sirijskoj krizi razgovarati i sa američkim predsjednikom Donaldom Trampom.

"Želim da vam čestitam na rezultatima koje je Sirija postigla u borbi protiv terorizma… na činjenicu da sirijski narod prolazi kroz veoma težak period i da se bliži definitivni poraz terorista", rekao je ruski predsjednik na sastanku održanom u ponedjeljak uveče, navodi se u saopštenju.

Bašar al Asad, Vladimir Putin
Bašar al Asad, Vladimir Putin(Foto: Reuters)

Putin je dodao da i da je "vrijeme da se pređe na politički proces".

O Siriji će sjutra u Sočiju Putin razgovarati sa predjsednicima Turske Redžepom Tajipom Erdoganom i Irana Hasanom Rohanijem.

Putin je prilikom susreta sa sirijskim predsjednikom najavio niz "konsultacija" uoči sjutrašnjeg samita Rusija-Turska-Iran.

"Već danas ću imati razgovore sa katarskim emirom, a sjutra sa američkim predsjednikom Donaldom Trampom", rekao je sinoć Putin, navodi se u saopštenju Kremlja.