Berkou: Trampu neće biti dozvoljeno da se obrati u britanskom parlamentu - Vijesti.me
ZBOG SEKSISTIČKIH I RASISTIČKIH KOMENTARA

Berkou: Trampu neće biti dozvoljeno da se obrati u britanskom parlamentu

"I prije nego što je uveo zabranu za migrante u SAD, protivio sam se njeogovm obraćanju u parlamentu, a sad tek poslije njegove zabrane još više osjećam potrebu da to kažem. Gospodin Tramp nije dobrodošao da se obrati u ovom domu", kazao je Berkou

Džon Berkou
Džon Berkou (Foto: Twitter)

Donaldu Trampu neće biti dozvoljeno da se obrati britanskom Parlamentu, tokom njegove posjete Velikoj Britaniji zbog njegovih rasističkih i seksističkih stavova, izjavio je Džon Berkou, predsjednik Donjeg doma britanskog parlamenta.

Berkou je u skoro dramatičnoj raspravi u parlamentu, rekao da se "jako protivi" mogućnosti da se američki predsjednik obrati sa gvoronjice Donjeg doma, jer je u pianju "čast koja se stiče djelima", a ne "automatsko pravilo".

"I prije nego što je uveo zabranu za migrante u SAD, protivio sam se njeogovm obraćanju u parlamentu, a sad tek poslije njegove zabrane još više osjećam potrebu da to kažem. Gospodin Tramp nije dobrodošao da se obrati u ovom domu", kazao je Berkou.

Nakon njegovog obraćanja , u Donjem domu se prolomio aplauz.

Denis Skiner, iz Laburističke partije, koji je govorio poslije Berkoua kratko je izhavio

"Poslije ovavkog sleda događaja jedino što mogu da kažem gospodinu Berkou su dvije riječi: Svaka čast".

Ovakva odluka Donjeg doma bi mogla da zada glavobulju kabinetu premijerke Tereze Mej koja je najavila nove "posebne veze" sa SAD.

Britanska premijerka je pozvala Trampa da posjeti Veliku Britaniju, i najavila da bi njegov dolazak mogao da se desi krajem 2017. godine.

Lider Laburista Džeremi Korbin, je rekao da bi Velika Britanija trebala da odbije posjetu sve dok američki predsjednik ne razmotri svoju zabranu za muslimane.

Ovakav stav Berkua je mnoge začudio, s obzirom da je u pitanju čovjek koji je bio blizak Konzervativcima.

U Velikoj Britaniji, u svega nekoliko dana, skupljeno je preko dva miliona potpisa kojim pozivaju kancelariju Dauning ulici da otkaže posjetu američkog predsjednika.