Čelzi Klinton napisala knjigu za djecu - Vijesti.me
"ONA JE ISTRAJALA"

Čelzi Klinton napisala knjigu za djecu

Kćerka bivšeg predsjednika Bila Klintona i bivše državne sekretarke Hilari Klinton je izjavila da želi da pošalje poruku svom mladim ljudima da je istrajnost moć

Čelsi Klinton
Čelsi Klinton (Foto: Shutterstock)

 Čelzi Klinton, kćerka Bila i Hilari Klinton, napisala je dječiju knjigu pod naslovom Ona je istrajala (She persisted), koja će biti objavljena 30. maja, saopštio je danas izdavač "Penguin Young Readers".

Knjigu, koja se bavi životima 13 Amerikanki koje nikada nisu prihvatile "ne kao odgovor", među kojima su i Opra Vinfri, Sonja Sotomajor i Harijet Tabmen, ilustrovala je Aleksandra Bojger.

U knjizi se pojavljuje i "posebna" tajanstvena ličnost, za koju se pretpostavlja da je Hilari Klinton.

"Napisala sam ovu knjigu za sve one koji su ikada htjeli da govore, ali ima je rečeno da ućute, za sve one koji su natjerani da se osjećaju manje vrijednim", rekla je Čelzi Klinton i dodala da su 13 žena iz njene knjige prevazišle ogromne probleme da bi na kraju pomogle u oblikovanju Amerike. 

Kćerka bivšeg predsjednika Bila Klintona i bivše državne sekretarke Hilari Klinton je izjavila da želi da pošalje poruku svom mladim ljudima da je istrajnost moć.