Ciklon prekinuo potragu za nestalim avionom - Vijesti.me
LOŠE VRIJEME

Ciklon prekinuo potragu za nestalim avionom

"Utvrđeno je da su zbog vremenskih uslova talasi veliki, a vidljivost slaba i da bi zbog toga potraga bila neefikasna, pa čak i opasna"

Nestali avion, Malezija erlajns
Nestali avion, Malezija erlajns (Foto: Reuters)

Potraga iz vazduha za malezijskim avionom koji je 8. marta nestao sa radara sa 239 putnika i članova posade, privremeno je prekinuta zbog tropskog ciklona.

"Planirane vazdušne aktivnosti su obustavljene za danas zbog loših vremenskih uslova u oblasti u kojoj se odvija potraga zbog tropskog ciklona Džek", saopštio je Združeni koordinacioni centar, dodajući da će 10 brodova u toj zoni nastaviti posao.

"Utvrđeno je da su zbog vremenskih uslova talasi veliki, a vidljivost slaba i da bi zbog toga potraga bila neefikasna, pa čak i opasna", dodaje se u saopštenju koje prenosi AFP.

Australija predvodi potragu za avionom koji je nestao manje od sat vremena nakon polijetanja iz Kuala Lumpura za Peking i vjeruje se da se srušio u Indijski okean.

Još nisu pronađeni nikakvi ostaci aviona, a nadležni tvrde da su najbolji trag koji do sada imaju signali lokatora crne kutije. Australija je poslala podmornicu da pretraži okean na dubini od 4.500 metara blizu mjesta sa koga su došli signali.

Međutim australijski premijer Toni Ebot pošle nedjelje je rekao da će podmornica učestvovati u potrazi samo oko nedjelju dana, a poslije pretražene dvije trećine ciljane zone nije bilo nikakvih rezultata.