Dominik Stros Kan uskoro na slobodi? - Vijesti.me
ODBACIĆE OPTUŽNICE

Dominik Stros Kan uskoro na slobodi?

Od kada je pušten na slobodu, pominje se i mogućnost Stros Kanovog povratka na političku scenu Francuske.

Dominik Štros-Kan
Dominik Štros-Kan (Foto: Beta/AP)

Bivši direktor Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Dominik Stros Kan, optužen za pokušaj silovanja biće oslobođen po svim tačkama optužnice, objavio je danas njujorški tabloid Njujork post, pozivajući se na izvore bliske istrazi.

Prema riječima izvora, skoro je sigurno da će na sledećoj sjednici suda zakazanoj za 18. juli Stros Kan biti oslobođen po svim tačkama optužnice.

"Njen kredibilitet (navodne žrtve) je toliko doveden u pitanje, da mi sa njom ne možemo da nastavimo proces", rekao je taj izvor.

Bivši direkor MMF-a bio je do 1. jula u kućnom pritvoru u Njujorku, zbog optužbi da je seksualno zlostavljao sobaricu hotela Sofitel, u kojem je odsjeo u maju ove godine.

Nakon što je tužilaštvo objavilo da su se pojavile sumnje u kredibilitet navodne zžtve, sud u Njujorku je doneo odluku da Stros Kan bude pusšen iz kućnog pritvora, i da mu se vrati kaucija u vrijednosti od šest miliona dolara.

Od kada je pušten na slobodu, pominje se i mogućnost Stros Kanovog povratka na političku scenu Francuske.

Prije nego ssto je optužen za seksulano zlostavljanje, bivši direktor MMF-a bio je viđen kao najozbiljniji protivkandidat Nikole Sarkozija na predsjedničkim izborima, koji u Francuskoj treba da se održe 2012. godine.