Dvoje mrtvih u napadu sirijske vojske na dva grada - Vijesti.me
ZATVORENI PUTEVI

Dvoje mrtvih u napadu sirijske vojske na dva grada

Najmanje dvije osobe su ubijene, a više ih je ranjeno u gradu Rastanu koji su sirijske snage, uz podršku tenkova, napale izjavio je jedan očevidac.

Sirija
Sirija (Foto: Beta/AP)

Najmanje dvije osobe su ubijene, a više ih je ranjeno u gradu Rastanu koji su sirijske snage, uz podršku tenkova, napale izjavio je jedan očevidac.

Vojska je upala u gradove Rastan i Talbiseh, u centralnoj sirijskoj provinciji Homs, koji su bili poprište masovnih demonstracija protiv režima predsjednika Bašara al-Asada, saopštili su aktivisti sirijskih grupa za zaštitu ljudskih prava.

Aktivisti su rekli da su snage bezbjednosti zatvorile sve puteve koji vode u ta dva grada, prenio je Asošijetid pres.

Grupe za zaštitu ljudskih prava tvrde da je od početka protesta u Siriji, sredinom marta, ubijeno više od 1.000 ljudi.

Sirija, Libija i Obala Slonovače biće glavne teme sjednice Savjeta UN za ljudska prava, koja počinje u Ženevi, prenio je AFP.

Članovi savjeta će 15. juna razmotriti preliminarni izvještaj o nasilju nad demonstrantima u Siriji.

Savjet će 6. juna razmotriti izvještaj visokog komesara UN za ljudska prava o Libiji i izvještaj svoje komisije o rezultatima istrage o navodnim zločinima koje su snage libijskog lidera Moamera Gadafija počinile nad demonstrantima.

Biće razmotren i izvještaj visokog komesara za ljudska prava i jednog nezavisnog stručnjaka o postizbornom nasilju u Obali Slonovače, u kojem je ubijeno više od 1.000 ljudi.