Francuska obustavlja potragu za djelovima malezijskog aviona - Vijesti.me
MISTERIJA MH370

Francuska obustavlja potragu za djelovima malezijskog aviona

U iščekivanju da će biti pronađeni još neki ostaci i konačno biti razriješena misterija, stručni timovi su pretražili oko 10.000 kvadratnih kilometara okeana i cijelu istočnu obalu francuskog ostrva

Malezijski avion MH370
Malezijski avion MH370 (Foto: Twitter)

Francuska je saopštila da, poslije desetodnevne neuspješne potrage u vodama Indijskog okeana u blizini ostrva Reinion, obustavlja potragu za ostacima aviona "Malezija erlajns", nestalog u martu 2014. godine sa svih 239 putnika i članova posade. 

Kako je javio Frans pres, najviši zvaničnici Reiniona su, međutim, saopštili da će timovi sa samog ostrva koji učestvuju u pretrazi, ostati u stanju "pripravnosti".

Tračak nade se pojavio kada je malezijski premijer rekao da je dio krila aviona, koji je pronađen 29. jula u blizini ostrva, ostatak nestalog "boinga 777" sa leta MH 370. 

U iščekivanju da će biti pronađeni još neki ostaci i konačno biti razriješena misterija, stručni timovi su pretražili oko 10.000 kvadratnih kilometara okeana i cijelu istočnu obalu francuskog ostrva, navodi AFP.

Pretraga, međutim, "nije dovela do identifikacije ničega što bi moglo imati veze sa avionom", rekao je predstavnik francuskih ostrvskih vlasti, Dominik Soren.

Avion na letu od Kuala Lumpura do Pekinga je 8. marta 2014. nestao sa radara i od tada mu se gubi svaki trag.