Hamenei poručio SAD: Iran neće popustiti pred pritiscima i neće savijati kičmu - Vijesti.me
"AMERIČKI RUKOVODIOCI SU KORUMPIRANI, LAŽOVI I NEPOŠTENI"

Hamenei poručio SAD: Iran neće popustiti pred pritiscima i neće savijati kičmu

"Neprijatelj bi trebalo da zna da zastrašivanje možda funkcioniše u nekim djelovima svijeta, ali ne u Iranu. Iranska nacija čvrsto stoji i svaki pogrešan korak SAD će naići na našu reakciju", rekao je Hamenei

Ali Hamenei
Ali Hamenei (Foto: Beta-AP)

Iranski vrhovni vođa, ajatolah Ali Hamenei izjavio je danas da Iran neće da popusti pred "zastrašivanjem" SAD i pokušajima te zemlje da ugrozi nuklearni program Irana.

"Iran, kao moćna nacija, neće popusti pred pritiscima i neće savijati kičmu", rekao je Hamenei u govoru u Policijskoj akademiji u Teheranu.

Hamenei je rekao da su "američki rukovodioci korumpirani, lažovi i nepošteni koji drsko optužuju iransku naciju i govore laži dok Iran djeluje pošteno i tako će nastaviti".

"Neprijatelj bi trebalo da zna da zastrašivanje možda funkcioniše u nekim djelovima svijeta, ali ne u Iranu. Iranska nacija čvrsto stoji i svaki pogrešan korak SAD će naići na našu reakciju", rekao je Hamenei. 

Iran i šest svjetskih sila (SAD, Rusija, Kina, Velika Britanija, Francuska i Njemačka) postigli su 14. jula 2015. godine istorijski sporazum kojim se ograničava iranski nuklearni program u zamjenu za ukidanje međunarodnih sankcija toj zemlj

Američki predsjednik Donald Tramp je tokom predizborne kampanje rekao da će "pocijepati" taj sporazum za kojeg je rekao da se protivi američkim interesima. 

Nekoliko američkih visokih zvaničnika optužilo je Iran da ne poštuje sporazum dok su UN u nekoliko navrata saopštile da Iran postupa u skladu sa svojim obavezama.

Iranski mediji prenijeli su da je iranski predsjednik Hasan Rohani danas otputovao u Njujork gdje će učestvovati na zasijedanju Generalne skupštine UN.