Izraelska policija: Premijer Netanjahu osumnjičen za mito - Vijesti.me
POKAZAN DOKUMENT

Izraelska policija: Premijer Netanjahu osumnjičen za mito

Policija već mjesecima ispituje Netanjahua zbog optužbi za korupciju, da je navodno primao skupe poklone stranih biznismena, uključujući i holuvudskog producenta Arnona Milhana

Benjamin Netanjahu
Benjamin Netanjahu (Foto: Reuters)

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu je osumnjičen za krivična djela uključujući iznevjeravanje povjerenja i mito u dva slučaja korupcije, navodi se u jednom dokumentu izraelske policije.

U dokumentu koji je večeras pokazan novinarima se samo to pominje, a policija je stavila embargo na objavljivanje bilo kakvih dodatnih detalja.

Policija već mjesecima ispituje Netanjahua zbog optužbi za korupciju, da je navodno primao skupe poklone stranih biznismena, uključujući i holuvudskog producenta Arnona Milhana.

Ispitivan je i o svojim tajnim razgovorima sa izdavačem tiražnog izraelskog lista "Jediot ahronota" Arnonom Mozesom, s kojim se navodno dogovarao da povoljnije piše o njemu, u zamjenu za smanjenje uticaja provladinog dnevnog lista "Izrael hajom".

Netanjahu je ranije porekao da je učinio bilo šta loše, optuživši medije koji se protive njegovim političkim stavovima, da su se protiv njega i njegove porodice upustili u "lov na vještice".