Na ostrvu Reunion nađena i vrata od aviona - Vijesti.me
SVE VEĆE ŠANSE DA SE RADI O MH370

Na ostrvu Reunion nađena i vrata od aviona

Skaj njuz javlja da vrata nisu nađena na istom mjestu gdje i dio krila koji je trenutno na testiranju u Francuskoj

Reunion
Reunion (Foto: Reuters)

Avionska vrata su nađena na Reunion ostrvu, gdje je ranije pronađen dio krila Boinga 777, javlja Skaj njuz, dok drugi mediji navode da su pronađeni metalni djelovi koji pripadaju Boingu 777, potvrdili su malezijski zvaničnici.

Skaj njuz javlja da vrata nisu nađena na istom mjestu gdje i dio krila koji je trenutno na testiranju u Francuskoj da bi se utvrdilo da li pripada avionu sa leta MH370 koji je nestao još u martu 2014.

Analitičari u laboratoriji se nadaju da će doći do informacija šta je dovelo do toga da se dio aviona odlomi, da li ima eksploziva i drugih hemijskih tragova i proučiti morske organizme na njemu, kako bi utvrdili odakle potiče.

Čak i ako se potvrdi da je dio olupine sa leta MH370 nema garancija da će istražitelji pronaći crnu kutiju aviona ili druge djelove, pošto dosadašnja međunarodna istraga nije došla ni do kakvog otkrića.

Avion kompanije "Malezija erlajnz", na letu 370, sa 239 putnika i članova posade, nestao je u martu 2014. godine, pošto je skrenuo sa kursa iz Kuala Lupura prema Pekingu.