Novi bilans: Najmanje 90 mrtvih u eksploziji u diplomatskom dijelu Kabula - Vijesti.me
NE ZNA SE KO JE BIO META NAPADA

Novi bilans: Najmanje 90 mrtvih u eksploziji u diplomatskom dijelu Kabula

Niko nije preuzeo odgovornost za napad koji se dogodio poslije najave talibanskih pobunjenika da kreću u redovnu "proljećnu ofanzivu" na avganistanske snage bezbjednosti

U bombaškom napadu u diplomatskoj četvrti glavnog grada Avganistana, Kabula rano jutros poginulo je 90 ljudi, dok je 400 ranjeno, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova novi bilans žrtava.

"Eksploziju je izazvao samoubica koji je upravljao automobilom-bombom", navelo je Ministarstvo i dodalo da se napad dogodio u kabulskom kvartu gdje je nekoliko ambasada, kao i predsjednička rezidencija.

Među žrtvama ima mnogo žena i djece, dodalo je Ministarstvo i ukazalo da bi broj žrtava mogao da bude veći jer ima tijela ispod ruševina.

Za sada se ne zna ko je bio meta napada u kojem je pričinjena i velika materijalna šteta.

Niko nije preuzeo odgovornost za napad koji se dogodio poslije najave talibanskih pobunjenika da kreću u redovnu "proljećnu ofanzivu" na avganistanske snage bezbjednosti.

Talibani su pojačali napade na pripadnike snaga bezbjednosti u Avganistanu od 2014. godine kada se završila misija međunarodnih mirovnih snaga i većina stranih vojnika tada je napustila Avganistan. SAD su imale najveći broj svojih vojnika u toj misiji.

Džihadisti Islamske države takođe su odgovorni za nekoliko napada u Kabulu.