Obama za godinu dana izgubio 14 odsto podrške - Vijesti.me
1 odsto ga podržava

Obama za godinu dana izgubio 14 odsto podrške

Obama se najlošije kotira kada je riječ o ekonomiji, pošto samo 31 odsto navodi da zemlju vodi na tom polju na dobar način, a čak 65 odsto ne misli tako

Barak Obama
Barak Obama (Foto: Beta/AP)

Popularnost američkog predsjednika Baraka Obame pala je na samo 41 odsto onih koji podržavaju njegov rad, dok čak 53 odsto tvrdi da ne obavlja dobro funkciju.

To se navodi u istraživanju Pju istraživačkog centra.

U odnosu na prije godinu dana, Obama je izgubio 14 odsto podrške i razlika između onih koji ga podržavaju i onih koji ga ne podržavaju nikada tokom njegovog predsjedničkog mandata nije bila veća, prenosi sajt Politiko.

Pju istraživački centar napravio je i poređenje posljednja tri predsejdnika SAD u petoj godini mandata, i prema toj tabeli, gore od Obame, sa 36 odsto podrške u tom trenutku nalazi se Džordž Buš mlađi, dok je daleko ispred njega bio Bil Klinton u prvoj godini svog drugog mandata, sa podrškom od 58 odsto ispitanika.

Obama se najlošije kotira kada je riječ o ekonomiji, pošto samo 31 odsto navodi da zemlju vodi na tom polju na dobar način, a čak 65 odsto ne misli tako.

Jedino gdje još ima pozitivnu ocjenu, Pju centar navodi borbu protiv terorizma, gdje Obaminu politiku podržava 51 odsto Amerikanaca, a ne podržava 44 odsto.

Istraživanje je sprovedeno od 30. oktobra do 6. novembra.