Objavljeni podaci potrage za nestalim avionom - Vijesti.me
MH 370

Objavljeni podaci potrage za nestalim avionom

Agencije ocjenjuju da je to posljedica velikog pritiska porodica nestalih putnika za većom transparentnošću u vezi potrage

Nestali avion, poruke podrške, malaysian airlines
Nestali avion, poruke podrške, malaysian airlines (Foto: Beta/AP)

Malezijsko civilno vazduhoplovstvo i britanska kompanija za satelitsku komunikaciju objavili su podatke korišćene za utvrđivanje puta nestalog malezijskog aviona.

Agencije ocjenjuju da je to posljedica velikog pritiska porodica nestalih putnika za većom transparentnošću u vezi potrage.

Porodice putnika nestalog aviona s leta MH 370 saopštili su da su primili izvještaj sa podacima koji su sastavili zvaničnici Inmarsata i malezijski zvaničnici i da su ih objavili na fejsbuk stranici, prenijela je agencija Rojters.

Ti podaci komunikacije sadrže 14 dijelova podataka iz sedam "rukovanja" između aviona i satelita, saopštio je Inmarsat prošle sedmice.

Boing 777 sa 239 putnika i članova posade nestao je 8. marta na letu između Kuala Lumpura i Pekinga. Vjeruje se da je avion pao u Indijski okean, zapadno od obale Australije. Međutim, nakon višemjesečne potrage ni jedan konkretan trag nije pronađen.